sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Sfecla "energica"

1 cutie(420 g) sfecla cuburi,pastrezi lichidul
2 lingurite ceapa tocata
2 Linguri unt/grasime de la bacon
1 Lingura faina
sare si piper,dupa gust
1 Lingura zahar
2 Linguri otet


Pregatire:

Pui lichidul sfecla pastrat si apa cat sa obtii o cana.Sotezi ceapa in unt/grasime bacon sa se inmoaie.Adaugi faina,amesteci bine.Adaugi sare,piper,zahar,lichidul sfecla si otetul.Gatesti pana se ingroasa,amesteci constant.Adaugi sfecla,o incalzesti bine.Servesti la 4-6 persoane.

Reteta aici:

Zippy Beets

http://southernfood.about.com/od/beets/r/bl40310f.htm

3 comentarii:

Dana2dor spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dana2dor spunea...

Ştergeţi comentariul de la: curcubeu culinar

Blogger Dana2dor spunea...

Draga Mariana, cred ca traducerea corecta ar fi sfecla "energizanta"...
Sensul actual ar fi ca sfecla asta cam sare in sus de una singura, ori cred ca sensul corect este ca te umple de energie :), nu-i asa?
Sper ca nu te superi ca am intervenit :)

Mariana spunea...

Draga Dana,

Imi cer scuze ca raspund abia acum.Nu am de ce sa ma supar,adevarul este ca de multe ori, cand ma grabesc f. tare "citesc" un cuvant,dar de fapt am "citit"altceva sau m-am gandit poate ca e mai nostim asa.Nu mai pun la socoteala ca suntem trei pe un biet PC si cand vine baiatul, las balta tot si continui cand mai pot.Nu mai pun la socoteala ca telefoanele suna la noi ca-n gara.Chiar acum cateva zile cand am vrut sa fac niste biscuiti cu lapte batut am observat ca am trecut in loc de 4lingurite,4 Linguri(era pt praful de copt).Asa ca orice gresala o vedeti eu ma bucur sa o pot remedia.