duminică, 19 mai 2013

Prajitura africana



A
12 albusuri(cca 500 g)
2 galbenusuri
200 g zahar
250 g faina pt prajituri
1 lingurita praf copt
50 g apa rece
1 lingura ovalette*

B
3 linguri lapte condensat indulcit
200 g unt topit
1 lingurita extract vanilie

C
1 lingura pasta de ciocolata(a folosit 1 lingura cacao si o lingura ulei rapita/canola)
100 g nuci taiate mic

MDP:

1.Incalzesti cuptorul la 180 C.
2.Ungi o tava de 25/25 cm,pui hartie copt.
3.Combini intr-un bol ingredientele A,pana se ingroasa si devine pufos cca 8 min.
4.Adaugi ingredientele B,amesteci bine de preferat cu mana.
5.Imparti aluatul in 3 parti.Adaugi ingredientele C,intr-o parte,amesteci bine.Lasi celelalte 2 parti simple.
6.Pui in tava pregatita linguri de amestec simplu si amestecul de ciocolata alternativ.Cu capatul unei linguri de lemn,tragi usor prin amestec in forma spirala sa-l marmorezi.
7.Coci la 180 C,tipm de 20 min.Apoi rduci temp. la 160 C,si coci 20 min,sau pana cand scobitoarea iese curata.
8.Scoti din forma si lasi la racit.

*Ovalette=stabilizator pt pandispan

Reteta:


Niciun comentariu: