luni, 27 mai 2013

Jeleu de caprifoi/Mana Maicii Domnului



 Zilele astea culegand petalele de trandafir pt suc si langa ele am o tufa de caprifoi,m-am gandit ce-ar fi daca as face si din el suc.Pt. ca intotdeauna cand consum ceva ma informez,am dat o tura pe net si am gasit multe retete cu caprifoi.Am facut Sorbet de caprifoi si a iesit foarte bun.Am facut sucul ghidandu-ma dupa reteta de Suc de trandafir(vezi reteta),dar pt ca mi-a placut Sorbetul de caprifoi,am pus si scortisoara,dar din cauza ei parca se intinde,cand pui scortisoara in ceai/dulceata iese cam mucilaginoasa.Sincer nu mi-a prea placut simplu,dar in combinatie cu suc de trandafir e foarte bun.

Ingrediente:

4 cani flori caprifoi
4 cani apa fiarta
¼ cana suc lamaie
4 cani zahar
1 pachet pectina lichida(170 ml)

MDP;

Faci o infuzie pt. a scoate aroma din flori.Elimini partea mica verde de la baza florii.Aduci la fiert apa,pui florile si lasi 45 min la infuzat.Amesteci ocazional.Scoti florile din lichid si pastrezi 2 cani pt reteta.In aceiasi cratita amesteci 2 cani infuzie caprifoi,sucul lamaie,zaharul,dai focul mare,nu amesteci in jos.Adaugi pectina,mai fierbi 2 min,reduci focul,sa nu dea pe afara.Pui in borcane sterilizate,infiletezi capacul.Lasi sa se raceasca 24 ore,verifici capacele sa fie inchise bine.Nu a facut jeleu in bain-marie,dar o poti face.Intinzi pe paine proaspata si servesti.Ies 7 borcane de 235gr.

Reteta:

2 comentarii:

Gilda Popescu spunea...

Reteta nu este completa, am facut-o si nu mi-a iesit. In primul rand nu e specificat cat se fierbe zaharul inainte de a pune pectina. Apoi nu inteleg de ce se folosesc doar 2 cani de infuzie din cele 4, nu era mai simplu sa strangi 2 cani de flori peste care sa pui 2 cani de apa? Oricum, e clar ca n-ati incercat-o, e doar copiata.

Mariana spunea...

Aceasta reteta nu am facut-o pt ca nu am avut pectina lichida,iar Gelfix nu-mi place sa folosesc.Dupa cum am spus am facut reteta de Sorbet,care mi-a placut.