joi, 23 mai 2013

Cornuri umplute cu marmelada afine





 Ingrediente:

250 g aluat/pasta madre
50 g faina manitoba
300 g faina 00
60 g unt
200 ml lapte
150 g zahar
2 oua

MDP:

Se dizolva in putin lapte cald aluatul/pasta madre,se adauga untul moale,ouale,zaharul,la final faina,amesteci pana devine elastic.Daca e prea lipicios mai adaugi faina.Lasi la cald 3 ore,ferit de curenti aer.Cand s-a dublat il imparti in 3 parti egale.Intinzi fiecare parte in cerc si tai 8 parti,asezi gem si rulezi sa obtii cornuri.Repeti cu restul de aluat.Asezi in tava cu hartie copt,lasi pana se dubleaza/toata noaptea.Ungi cu galbenus batut cu o lingura lapte,coci la 180 C,cca 20 min.Calde pudrezi cu zahar vanilat.



Un comentariu:

Laura M spunea...

Ce bine arata cornuletul asta! Perfect pentru mic-dejun :)