joi, 23 mai 2013

Briosa fina



Ingrediente:

225 g faina
15 g drojdie uscata
3 linguri lapte caldut
3 oua
30 g zahar
1 praf sare
120 g unt
coaja rasa de la o lamaie
75 g fructe uscate/glasate

Pt Glazura:

250 g zahar,pudra cernut
2 linguri suc lamaie
4 linguri rom

MDP:

Dizolvi drojdia si un varf cutit zahar in lapte,lasi 5 min. sa se activeze,inainte de a adauga 60 g faina,sa obtii un aluat subtire.Acoperi si lasi in loc caldut 10 min.In acelasi timp combini faina ramasa cu ouale,zaharul,sarea,pt a forma un aluat bun si elastic.Inmoi untul si-l bati in aluat pana se combina bine si se activeaza drojdia.Framanti pt inca 3 min,apoi lasi in loc rece 4 ore/mai bine peste noapte.Dupa acest timp amesteci in aluat si coaja lamaie si fructele.
Pui aluatul in forma,lasi 30 min la crescut in loc cald.
Transferi imediat in cuptorul preancalzit la 200 C,.coci cca 35 min.
pana e bine crescut si auriu.Cand e gata il pui pe un gratar sarma.si-l acoperi cu glazura.
Glazura:combini zaharul pudra,sucul lamaie si romul sa abtii o glazura subtire/care curge.

Reteta:
Brioche Mousseline (Brioche Loaf) 


Niciun comentariu: