Aluat:
200 g zahar pudra
150 g nuci macinate
5 albusuri
1 vanilie
Crema:
125 g unt
1/2 kg crema vanilie
2 lingurite nescafe/1 ceasca cafea filtru
Pt decor:
miez nuca
MDP;
Se bate albusul spuma tare,se adauga zaharul si nucile macinate in acelasi timp batandu-se usor de jos in sus cu o spatula.Din aceasta compozitie se coc 3 blaturila cuptor fierbinte pe foc mijlociu.Se intinde cate 1/3 compozitie pe fundul unei cratite unse si presarata cu faina.Nu se desprinde de pe vas decat cand blatul s-a racit complet(trebuie sa se obtina clasicul blat de bezea).Crema:
Preparati crema de cremsnit obisnuit in care turnati la fiert ori nes ori o ceasca cafea turceasca foarte concentrata si bine strecurata,fara pic de zat.Cand s-a racorit adaugati untul frecand.Lasati crema sa se raceasca.Asezati primul blat,crema,blat,crema.Imbracati prajitura in crema.presarati pe intreaga suprafata nuci tocate si gratinate(prajite la cuptor cu putin zahar).
sâmbătă, 17 septembrie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu