Reteta este a lui Jeni Plescov
Ingrediente:
350 g faina
150 g zahar
100 g unt
1 ou intreg
1 lingura smantana
1/2 lingurita bicarbonat stins intr-o lingura lapte rece/1 praf copt dizolvat in suc lamaie
Se amesteca toate,coca se imparte in 3.Foile se coc pe dosul tavii tapetate,la foc potrivit.
Crema:
Se ard 2 linguri zahar cu 3 linguri cafea tare/nes.Se fierbe pana se topeste zaharul.Intre timp se fierbe 1/2 l lapte cu 1/4 baton vanilie/zahar vanilat.Se adauga 3 linguri faina si 180 g zahar,amestecand ca la ciulama.Se fierbe pana se ingroasa,apoi dupa ce s-a racit incorporezi untul,freci ca o crema.
Asezi crema intre foi,deasupra pudrezi cu zahar parfumat cu vanilie.
vineri, 16 septembrie 2011
Prajitura cu crema vanilie Jeni
Etichete:
cafea,
Condimente,
Desert,
lamaie,
Prajitura,
Septembrie 2011,
smantana,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu