sâmbătă, 17 septembrie 2011

Paine Harica

Se macina/zdrobeste graul ca o faina mai mare/uruiala.
Doza pt o zi este de 1-3 gr/kilocorp la o masa.Daca ai 60 kg,vor trebui 180gr,fiind 3 mese zilnic,dimineata,pranz si seara.Aceasta e doza ideala.Sileste-te ca progresiv sa ajungi la ea.Pui peste faina/uruiala,apa cate putin pana se face o coca groasa.Atentie sa fie cat mai tare,nu apoasa.Nu se framanta mult,doar cat s-o patrunda apa.Se face cocolos si se lasa la dospit 8-12 ore,la 40C.Deci nu se coace ci se lasa asa naturala.S-o faci seara ca sa stea o noapte.Nu pui sare/drojdie ci doar apa.Mare atentie sa NU se manance decat dupa aceasta dospire,ce pune in lucrare energiile Vii,care altfel nu sunt accesibile ,ci raman inchise in sine.Daca se coace painea energiile Vii se pierd si raman doar energiile mecanice anorganice.Bolnavul are nevoie de Energiile Vii,SEMNUL HARULUI.


Biblioteca de la Nasaud-Retete de bucatarie manastireasca menite sa aduca vindecarea
Spicuiri din lucrarea Parintelui Ghelasie Gheorghe,mare isihist si terapeut haric.

Niciun comentariu: