Ingrediente:
300 g faina
300 g zahar
300 g smantana
3 oua
1 praf copt
1 vanilie
putina sare
1 kg gutui
MDP:
Preparati mai intai gutuile,le curatati de coaja,le taiati felii foarte subtiri/le radeti.Le presarati cu putin zahar,le lasati la macerat.Intre timp freci smantana cu zaharul,galbenusurile,sarea,adaugati treptat faina frecand mereu.Pui vanilia,praful copt dizolvat in suc lamaie/otet.La sfarsit de tot se adauga albusuile batut spuma.Se unge tava cu ulei se rastoarna compozitia,se acopera prajitura cu feliile de gutui stoarse de zeamasi se da la cuptor cald la foc mijlociu 3/4-1 ora.Se taie rece si se pudreaza.
sâmbătă, 17 septembrie 2011
Prajitura cu gutui
Etichete:
Condimente,
Desert,
gutui,
Prajitura,
Septembrie 2011,
smantana,
Taieturi culinare din ziare,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu