vineri, 16 septembrie 2011

Placinta macedoneana cu praz

Ingrediente:

500 g faina
250 g margarina
2 linguri untura
1,5 kg praz
300g branza
250 ml lapte
3 oua intregi

MDP:

Din:faina,margarina,putina sare si circa 500 ml apa,framanti un aluat bun de intins.Imparti aluatul in 2,faci pe rand din fiecare cate o foaie pe care dupa ce ai intins-o ungi cu untura si o tai bucati,le suprapui/le strangi ghemotoc,iar cele 2 ghemotoace bine unse,le lasi la odihna pana faci umplutura.Incingi cuptorul.

Umplutura:

Cureti si speli bine prazul,il tai bucati de cca 1 cm,le calesti in ulei(nu pui apa).Cand s-a inmuiat si a devenit sticlos,iei deoparte si cand s-a mai racoritpui branza rasa/sfaramata(daca e branza dulce de vaci).
Ungi tava cu untura solida.Intinzi prima foaie,asezi in tava,pui umplutura.Intinzi si a doua foaie,mai mare decat prima,pui deasupra.Ungi cu untura topita/presari mici bucatele de margarina din loc in loc.
Coci la foc potrivit 20 min,pana se rumeneste.Cu cateva min inainte de a scoate tava din cuptor,torni deasupra 1/2 din smantana diluata cu putin lapte.Tai placinte la cateva min dupa ce ai scos-o din cuptor,servesti fierbinte cu restul de smantana peste ea.

Niciun comentariu: