duminică, 11 septembrie 2011

Amandina de cofetarie



Reteta am gasit-o pe o cutie cacao mi s-a parut buna asa ca iat-o:
Nu prea am inteles ce e cu zaharul ars.Cred ca dupa ce se arde se intinde,se lasa la racit si se marunteste apoi se bate cu albusurile/se toarna fierbinte peste ele.


Blat cu zahar ars:

7 oua
190 g zahar
300 g faina
1-2 plicuri praf copt Alex

Crema cacao:

250 g zahar
350 g margarina
50 g cacao
es rom Alex
es vanilie Alex

Ciocolata pt glazura:

3-4 buc( de 100 g) ciocolata

Sirop:

250 ml apa
100 g zahar
lamaie rasa
es rom Alex

MDP:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu zaharul pana se dizolva zaharul,se adauga galbenusurile si faina.Se toarna in forma si se coace 35 min la 175 C.Blatul se lasa la racit ,se taie in 3 foi de marimi egale.Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat.Se unge prima foaie cu crema,se pune a doua deasupra ,crema si se acopera cu a treia foaie.Peste straturile de crema se poate presara putina nuca/migdale macinate,insa nu prea marunt.Se da la rece 1 ora ca sa se intareasca,apoi se taie patrate si se glaseaza cu ciocolata.

Reteta:Casa Prajiturilor

Niciun comentariu: