sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Jeleu de catina cu spuma de branza



Ies 4 portii.

Ingrediente:

125 g catina,pasata si strecurata
apa(atat cat sa obtii 300 ml lichid de catina-torni peste piure)
zahar dupa gust
3 foi gelatina

Pt spuma de branza:

250 g mascarpone
2 Linguri amestec faina(kama)-vezi jos
zahar dupa gust

Pregatire:

Pt.jeleu,ai nevoie de 300 ml suc catina.Le speli,le pasezi in blender,le presezi printr-o sita fina,torni putina apa calda sa extragi cat mai mult suc si pulpa.Continui pana obtii 300 ml lichidInmoi gelatina in apa rece cateva minute.In acelasi timo,incalzesti cca 100 ml suc catina la cca 70*C,apoi scurgi si storci gelatina inmuiata si o adaugi in sucul incalzit,amesteci sa se dizolve,apoi o adaugi restului de suc,amesteci si torni in 4 pahare de desert.Dai la frigider cateva ore sa se stabilizeze.

Pt spuma de branza:
Freci crema branza cu lingura lemn/mixer,pui zahar dupa gust.Adaugi o lingura plina sau doua de amestec faina,depinde de gust.Poti adauga frisca in amestec,sa fie mai usoara/fina.
Servesti:peste jeleul intarit pui cu lingura spuma de branza di decorezi cu boabe catina.


Amestec faina(kama)=Este un amestec de cereale prajite:orz,secara,ovaz si mazare.Se foloseste in bucataria estoniana,pt a face deserturi,la micul dejun amestecata cu lapte,lapte batut sau kefir.


Reteta aici:

Sea-Buckthorn Jelly with Kama & Mascarpone Mousse

http://nami-nami.blogspot.com/2007_10_01_archive.html

Niciun comentariu: