duminică, 9 noiembrie 2008

Curry de pui in stil indian




680 g pui taiat bucati medii
1 Lingura ulei/ghee-in reteta originala
2 lingurite condimente indiene(panch phoron)
1,5 cana ceapa tocata
1 lingurita ghimbir pasta
1 lingurita pasta usturoi
2 catei usturoi
2 cardamom negru
1/2 lingurita scortisoara
1 cana rosii tocate
1 lingurita pudra coriandru
1 lingurita turmeric/curcuma,pudra
2 lingurite pudra chilii rosie
1 cana apa fierbinte
sare,dupa gust

Pregatire:

Incalzesti uleiul/untul intr-o cratita mare.Adaugi condimentele indiene,sotezi cateva secunde.
Adaugi ceapa,amesteci pana incepe sa se inmoaie.
Adaugi pasta ghimbir si usturoi,cateii,cardamomul ,scortisoara.Sotezi cateva secunde.
Adaugi buc. pui si amesteci bine.Gatesti la foc mare cca 10- 12 min,amesteci ocazional.
Adaugi condimentele pudra si amesteci bine.Sotezi cateva min,sau pana condimentele incep sa se rumeneasca.Adaugi rosiile,amesteci bine.Adaugi o cana apa fiarta,aduci la fiert.
Acoperi si fierbi cca 7-8 min pana puiul este moale.Iei capacul si gatesti la foc mare pana se ingroasa sosul.
Servesti cu orez/lipii(sau cu taitei de orez),nu e o combinatie clasica indiana,dar e delicios.


Reteta aici:

Bengali Chicken Curry

http://blog.sigsiv.com/2008/04/a-long-winded-rant-and-murgi-kalia-a-bengali-chicken-curry.html

condimente indiene (panch phoron)-contin-seminte de:schinduf (Trigonella foenum), Nigella(Nigella sativa), mustar,fenicul,chimen

Niciun comentariu: