luni, 18 martie 2013

Vafe cu tomate


Ingrediente cca 8 buc:

5 oua
100 g unt moale
1 lingurita sare
8 linguri lapte batut
150 g faina
100 g tomate uscate/conservate in ulei
3 tulpini busuioc

MDP;

Gresati plitele,inchideti,incalziti.
Separati mai intai albusurile de galbenusuri.Bateti albusurile bine.Amestecati galbenusurile cu untul si cu sarea pana obtineti o pasta spumoasa.Adaugati apoi laptele batut si faina.
Lasati tomatele sa se scurga si taiati-le marunt.Seapati,scurgeti de apa busuiocul.Rupeti frunzele si taiati-le marunt.Amestecati tomatele si busuiocul cu aluatul si adaugati albusurile spuma.Amestecati bine aluatul pt. ca bucatile de tomate sa fie repartizate unuform.
Turnati cca 2 polonice de aluat in mijlocul plitei de jos,inchideti.
Coaceti fiecare vafa cca 4 min.Asezati vafele coapte pe un suport pt. prajituri.

Reteta:
SilverCrest

Niciun comentariu: