duminică, 16 noiembrie 2008

Surse naturale de calciu

Nautul este o excelenta sursa de calciu.
Boabele de mei,amarant si quinoa sunt foarte bogate in calciu.
Macina,striveste seminte( de floarea soarelui si susan) pt a creste absorbtia calciului.
Pt a obtine maxim de calciu,concentreaza-te pe verdeturi cu continut scazut de oxalati ca:varza furajera/kale,salata verde-laptuca/romaine lettuce,frunze de nap,castane,alune si nuci(Brazilia).
Fructele de padure au o concentratie mare de oxalati,zmeura,reduc absorbtia calciului din laptele de vaca,dar sunt bogate in antioxidanti si alte elemente nutritive.

Care sunt sursele de calciu,vegetariene?

Portocalele,banane,ardeii rosii,caise,pere,prune,brocoli,cartofii dulci,smochinele uscate,fasolea,legumele cu frunze verde inchis,nucile,castanele,alune de padure si intreaga varietate de seminte in special semintele de susan.

Nota:

semintele de susan le amesteci cu miere si le mesteci f.f bine pana obtii o pasta.

ex comparativ:

100 ml de lapte contin 125 mg de calciu
100 g nuci contin 175 mg calciu
100 g alune contin 175 mg calciu


(semintele de susan contin si proteine, cu 50% mai mult decat se afla in carne)

Tratamentul dureaza minim 1 luna si cel mai indicat 3 luni.


http://jugalbandi.info/2008/05/calcium-q-a/
http://www.vrg.org/nutrition/calcium.htm#table1

Info susan aici:

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/07/seminte-susan-proprietati.html

Un comentariu:

Bogdan spunea...

"semintele de susan le amesteci cu miere si le mesteci f.f bine pana obtii o pasta."

semintele de susan trebuie sa fie prajite sau normale?