joi, 15 ianuarie 2009

Varza alsaciana



Ingrediente pt 8 portii:

2kg varza murata,nefiarta
2 cepe
3 catei usturoi
200 g grasime gasca
1/2 litru vin Riesling
1 Litru apa

buchet garni in muselina/panza:
2 catei usturoi,1 frunza dafin,1 crenguta cimbru,6 boabe ienupar,12 boabe piper

Garnitura:

1 spata/ceafa porc,afumata
1 rasol porc
1 bucata cotlete porc(8 buc)
400 g piept porc afumat
8 carnati(Strasbourg)

Pregatire:


Speli varza acra de mai multe ori,scurgi excesul de apa.
Topesti grasimea gasca intr-o oala mare,calesti ceapa in ea pana se inmoaie.Adaugi vinul si apa,aduci la fiert.Apoi adaugi carnurile,buchetul garni si varza.Sarezi usoracoperi oala cu hartie copt si pui capacul.Dai la cuptor 1,5 ore la 180*C.In acest timp fierbi carnatii la foc mic 10 min.
Scoti carnea din oala,o tai si o aranjezi pe platou in jurul verzei.Adaugi carnatii si niste cartofi la abur,daca doresti.
Varza acra poate fi folosita si in alte retete pt a acompania somon la gratar,peste prajit sau file de bibilica sau fazan,etc.
Ei ii place varza acra cu mere,are un gust f. bun.Poti fierbe inabusit fileurile de porc,le stingi cu otet mere,putina smantana si bulion de vaca/supa.Poti imbraca fileurile cu acest sos si le servesti cu varza acra si bucati mere crude alaturi.


Reteta aici:

Alsatian's sauerkraut

http://www.aftouch-cuisine.com/recipe/alsatian-s-sauerkraut-29.htm

Niciun comentariu: