joi, 15 ianuarie 2009

Stele cu scortisoara



Ingrediente:

3 albusuri
300 g zahar pudra
2 lingurite suc lamaie
1 plic vanilie
2 Linguri scortisoara
350 g migdale macinate
2 Linguri zahar trestie/migdale tocate grosolan


Pregatire:

Bati albusurile spuma tare,adaugi apoi zaharul cernut si sucul lamaie,continui sa bati pana stralucesc.Pastrezi 1/3 pt glazura.Amesteci vanilia cu scortisoara si migdalele si le incorporezi in albusuri.Lasi la repaus in frigider 1 ora.
Asezi pe masa de lucru o hartie copt,o presari cu zahar trestie/migdale tocate si intinzi amestecul de cca 1 cm gros.Cu o forma umezita in apa tai biscuitii.Scufunzi des forma in apa si o bati pe hartia copt,sa nu ramana lipit aluatul.Pui biscuitii in tava cu hartie copt,ii ungi cu albusurile pastrate.Daca ai timp ii lasi cateva ore sa se usuce la temp. camerei,daca nu ii coci in cuptorul preancalzit la 160*C,30 min.Lasi la racit pe gratar.Inainte sa-i consumi e bine sa-i lasi 1 zi la odihna.Poti pastra in cutie tabla 4-6 saptamani.
Calorii pe biscuit:40/45
Cu aceasta reteta biscuitii sunt destul de moi,daca preferi mai degraba uscati,sau ai putine alune,adaugi faina cernuta in plus.


Reteta aici:

STELLE ALLA CANNELLA

http://ladolcetteria.blogspot.com/2006/12/stelle-alla-cannella.html

Niciun comentariu: