joi, 15 ianuarie 2009

Rulada cu ciocolata si frisca



Ingrediente 6-8 portii:

Pt Rulada:

175 g ciocolata simpla,rupta bucatele
175 g zahar tos,fin
6 oua,separate
30 ml(2 linguri)cacao,cernute

Pt Umplutura:

310 ml smantana grasa/double cream
zahar pudra

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 180*C/gaz 4.Ungi fin o tava de 38/28 cm,pui hartie,o impingi la colturi.
Masori zaharul si galbenusurile,le pui in bolul mixerului,le bati la vit mare pana se albesc si sunt cremoase.Adaugi ciocolata racita si amesteci pana se incorporeaza.
Bati albusurile intr-un bol mare,cu mixerul,pana stau tari,dar nu uscate.Amesteci o lingura mare de albus in amestecul ciocolata,amesteci delicat,continui cu restul,apoi cacaoa.Torni in tava si nivelezi usor deasupra.Dai la cuptorul preancalzit cca 20 min,pana e tare la atingere.
Scoti din cuptor,asezi o hartie cerata deasupra ruladei,apoi un prosop umed,lasi deoparte pana se raceste.
Bati frisca,doar pana isi mentine forma.Presari pe hartie carata,zahar pudra,intorci rulada,cureti cealalta hartie.Intinzi frisca,rulezi incepand de la marginea scurta,rulezi strans ajutandu-te de hartie.Nu-ti fa griji daca apar fisuri,este normal si face parte din farmecul ei!

Reteta aici:

the ultimate chocolate roulade

http://www.lakeland.co.uk/L?content=noticeboard/recipes/roulade.htm

Niciun comentariu: