joi, 15 ianuarie 2009

Rulada cu lamaie si fructul pasiunii



Ingrediente 4-6 portii:

6 oua
100 g zahar
coaja de la 2 lamai
sucul de la 1 lamaie
2 Linguri cu varf faina
cca 300 g budinca lamaie*
300 ml smantana/double cream
4-6 fructul pasiunii
zahar pudra pt decor

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 200*C.Pui hartie intr-o tava mare cca 36/30 cm,sa treaca de margini.
Separi ouale:pui albusurile in bol mare,galbenusurile intr-unul mic cu zaharul.Bati albusurile tare.Bati galbenusurile cu zaharul,pana se albesc,pui coaja si sucul lamailor,amesteci;adaugi albusurile,faina ,amesteci usor faina sa nu se lase amestecul.Intinzi uniform pe foaia copt.Dai la cuptor cca 10 min,pana se stabilizeaza usor.Lasi sa se raceasca putin inainte sa o rulezi.Pui pe masa o alta foaie pergament,presari zahar pudra,rulezi si scoti foaia de la cuptor(pe care a stat rulada).Acoperi cu un prosop umed.
Intinzi budinca lamaie(derulezi rulada),bati smantana cu un pic apa daca e nevoie,sa stea cu mot,apoi raspandesti frisca peste budinca.Tai fructele,scoti semintele si le intinzi peste frisca.Cu ajutorul hartiei de dedesubt,rulezi,presari zahar pudra,tai felii groase.

Reteta aici:

Lemon and Passion Fruit Roulade
http://tamarindandthyme.wordpress.com/category/recipes/


*preparata din oua,unt si suc lamaie

Niciun comentariu: