sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Rulouri de paine umplute




Ingrediente pt 5-6 rulouri:

5-6 felii paine alba
1 cana cuburi mici de cartofi fierti
1/4 cana mazare
1/4 cana ceapa,fin tocata
1/4 cana coriandru,fin tocat
1/2 lingurita ghimbir ras
2 ardei iuti verzi,tocati
1 lingurita Garam Masala
1/2 lingurita pudra mango
Pt temperat:2 lingurite ulei,1/2 lingurita chimen,1/4 asafoetida,1/3 pudra turmeric/curcuma,1/2 lingurita boia iute.
4-5 frunze curry
sare dupa gust
ulei pt prajit



Pregatire:

1.Fierbi cartofii,ii cureti,ii tai.Fierbi mazarea.
2.Incalzesti bine putin ulei in wok.Pui semintele chimen,asafoetida,curcuma,boiaua.
Apoi frunzele curry,ardeii verzi si ghimbirul.Sotezi cateva secunde,pui coriandrul.Adaugi ceapa si putina sare.Lasi pana ceapa devine translucida.
3.Cand ceapa e gata,pui mazarea si cartofii,amesteci bine,adaugi garam masala,pudra mango,amesteci bine,pui sare si boia daca e nevoie,lasi sa se raceasca.
4.Tai marginile feliilor paine.Presari putina apa deasupra feliilor,scoti excesul de apa,presandu-le intre palme.Nu pune prea multa apa pt ca o sa fie greu de facut rulourile.
5.Pui 1-1 1/2 Linguri umplutura pe paine,aduci colturile pe diagonala unul peste altul,(ca la cornulete)o data,apoi repeti cu celelalte colturi,ca umplutura sa fie acoperita complet.Ai grija sa nu se crape painea pt ca intra uleiul in umplutura si ies prea grase rulourile.
6.Incalzesti uleiul la foc mediu.Prajesti rulourile pana se rumenesc.
7.Servesti calde,cu sos rosii.

Poti umple rulourile cum doresti.


Reteta aici:

Bread Roll

http://chakali.blogspot.com/2008/08/bread-roll-indian-snacks-recipe.html

Niciun comentariu: