joi, 15 ianuarie 2009
Pui suparat(c-a fost taiat)
Ingrediente:
2 pulpe pui
marinata iaurt picanta*
1 cana supa pui
ardei iuti proaspeti verzi si rosii
1 Lingura ulei
felii limeta/lime pt servit
marinata iaurt picanta*:
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita chimen
1/8 lingurita seminte coriandru
1/8 lingurita seminte cardamom
1/2 lingurita pudra chilli
1/4 lingurita garam masala
1/4 lingurita sare
3/4 cana sos iute
2/3 cana iaurt simplu
1/4 cana smantana grasa/heavy cream
2 1/2 Linguri sos soia
Pregatire:
Cureti grasimea in exces de la pui,speli si-l usuci,il pui intr-un bol mare.Masori 1/2 cana de marinata si o pastrezi pt sos,dai la rece,acoperita.
Torni marinata ramasa peste pui,agiti sa se acopere peste tot,refrigerezi acoperit cel putin 8 ore pana la 24 ore maxim.
Cu cca 1 ora inainte de a servi puiul preancalzesti cuptorul la 230*C.Scoti puiul din marinata il pui pe hartie copt,indepartezi marinata.
Coci 40 min,pana e moale si usor rumenit si sucul iese limpede cand il intepi cu cutitul.Transferi pe platou il tii la cald.
Cat se coace puiul faci sosul.Fierbi supa pui,intr-o cratita medie,la foc mare pana se reduce la 1/2.Adaugi marinata pastrata,doar o incalzesti,nu o fierbi ca iaurtul se separa/se taie.Pastrezi sosul cald.
Cand puiul e gata,preancalzesti gratarul.Pui ardeii iuti in ulei sa se acopere,ii pui pe hartie copt,pe gratar.Ii prajesti pana apar basici si se maronesc usor,ii intorci de cateva ori ii lasi cca 5 min.
Pt servit:asezi pe platou puiul peste el ardeii si torni sosul in jurul puiului.Servesti cu felii lime peste pui(pt stors zeama).
Reteta aici:
Angry Chicken
http://www.of2minds.org/spice/archives/cat_recipes.html
Etichete:
chilli,
chimen,
Condimente,
friptura,
frunze coriandru,
garam masala,
iaurt,
Pui,
smantana,
sos soia
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu