joi, 15 ianuarie 2009

Mini turnulete aromate




Ingrediente 14 buc:

Ulei pt uns
2 cani zahar tos
1 lingurita sare
6 Linguri unt nesarat
1 cana smantana grasa
5 cani jeleuri gumate mici/marhsmallows(225 g)
1 lingurita extract pur vanilie
3 cani ciocolata neagra(560g) ciocolata demidulce/amaruie


Pregatire:

1.Tai 3 fasii de 7,5/45 cm,hartie carata,captusesti o tava de 22/30 cm,sa treaca peste margini hartia,le ungi cu ulei,lasi deoparte.Intr-o cratita medie,combini zaharul tos,sarea,untul,smantana si jeleurile.Gatesti,amestecand ocazional,la foc mediu-mic,pana cea mai mare parte din unt si jeleuri se topesc,cca 4-5 min.Aduci la fiert,fierbi amestecand,5 min.Iei de pe foc.Adaugi vanilia si ciocolata,amesteci pana se omogenizeaza complet.Torni imediat in tava,lasi la racit 3-4 ore.
2.Cand s-a intarit destul, sa le poti lucra, le scoti din tava folosindu-te de hartie.Tai forme rotunde de 2,5 cm; 3 cm;4 cm;tai 14 discuri din fiecare marime.Torni zaharul colorat intr-un bol,inmoi deasupra in zahar fiecare rondea.Formezi o piramida din 3 rondele de dimensiuni diferite,lasi sa stea pana sunt complet intarite,cca 1 ora.


Reteta aici:

Mini Fudge Cake Favors


http://www.marthastewart.com/recipe/mini-fudge-cake-favors?autonomy_kw=Mini%20Fudge%20Cakes&rsc=header_2

Niciun comentariu: