sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Crema de anghinare




Ingrediente:

8 Linguri faina
450 g unt
6 cani supa vita
2 tije telina,fin tocate
3 cepe mari,fin tocate
1 legatura ceapa verde,fin tocata
2 frunze dafin
1/4 lingurita cimbru
2 catei usturoi,tocati
2 cutii(390g)inimi anghinare,nescurse
sare si piper,dupa gust
1/4 lingurita Tabasco
1 cana vin alb, sec
113 g smantana degresata/light
2 Linguri patrunjel tocat


Pregatire:

Topesti untul intr-o oala cu fundul gros,adaugi faina.
Gatesti 5 min,la foc mic,amesteci constant.
Adaugi incet supa si amesteci bine,pui telina,ceapa,ceapa verde,frunza dafin,cimbru si usturoiul.
Fierbi la foc mic 45 min.
Tai anghinarea fin,o pui in oala si pui si apa de la ea.
Gatesti la foc mic inca 30 min.Asezonezi cu sare,piper,Tabasco,vin si smantana,aduci la fiert,dar NU fierbi!Garnisesti cu partunjel tocat.

Reteta aici:

Artichoke Bisque

http://willclowerrecipes.blogspot.com/2008/09/artichoke-bisque.html

Niciun comentariu: