marți, 13 ianuarie 2009

Prajitura cu ghimbir,lemongras si cocos




Prajitura perfecta pt sarbatori.Cand e coapta,o insipopezi cu sirop de lemongras si ghimbir,pt un gust magnific,decorezi cu coaja lamaie si ghimbir din sirop
.Delicios!

Ingrediente 8 portii:

175 g unt,la temp. camerei,+ pt uns
175 g zahar pudra(caster sugar)
3 oua mari
175 g faina care creste singura
50 g cocos deshidratat
6 Linguri Bottlegreen Lemongrass & Ginger cordial *
50 g zahar pudra(icing sugar)
50 g ghimbir in sirop,scurs si feliat fin
coaja lamaie,fasii fine

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 180*C/GAZ 4.Ungi o forma de 20 cm,de 1,2 litri.
2.Cu mixerul,bati untul si zaharul,crema,cca 5 min.Adaugi ouale,unul cate unul,bati bine dupa fiecare.
3.Cu o lingura incorporezi faina,fara sa bati,doar incorporezi sa pastrezi aerul in amestec.Adaugi nuca cocos,apoi incorporezi usor 2 linguri cordial.
4.Pui cu lingura in forma,nivelezi,dai la cuptor pe raftul din mijloc,cca 45 min,pana creste si e auriu.Testezi cu scobitoarea,in centru.

5.Racesti cateva min,rastorni pe gratar sarma.Diluezi restul de cordial cu 4 Linguri apa fiarta,presari cu lingura deasupra prajiturii,lasi sa absoarba.Lasi la racit complet.
6.Pt a decora,amesteci zaharul pudra/icing sugar cu putina apa rece,sa ai o glazura subtire.Aranjezi feliile de ghimbir deasupra si coaja lamaie,servesti.

Reteta aici:

Bottlegreen Lemongrass, Ginger & Coconut Cake

http://www.awarenessmagazine.co.uk/?q=node/94


*pt siropul Bottlegreen Lemongrass, Ginger & Coconut Cake,poti urma reteta-vezi jos,adaugi in plus lemongras.

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/08/bautura-racoritoareintaritoare-cu.html

Niciun comentariu: