marți, 13 ianuarie 2009

Placinta crocanta cu spanac,ceapa si feta



Ingrediente:

1 ceapa medie,cuburi
170 g spanac proaspat tanar/baby
2 oua mari
2 albusuri mari
1/2 cana faina obisnuita
1/2 lingurita praf copt
1/4 lingurita sare
unpraf ardei iute/cayenne pepper
1 1/3 cana lapte(degresat)
1/2 cana feta
sare si piper dupa gust

Pregatire:

Preancalzesti la 200*C.
Ungi fin o forma rotunda de 25 cm.
Intr-o tigaie medie,calesti ceapa cu putin ulei vegetal,la foc mediu-mare,pana e translucida.
Adaugi spanacul si gatesti pana se vestejeste.Lasi sa se raceasca cateva min.
Intr-un bol mare,bati ouale,faina,praful copt si sarea.Pui laptele si apoi il torni in amestecul de spanac si ceapa.
Torni baza placintei in tava pregatita,pui deasupra brenza.
Coci 25 min,pana se intareste in centru si marginile sunt maro-aurii.
Lasi sa se racesca 5 min,tai si servesti.

Reteta aici:


Crustless Spinach, Onion and Feta Quiche

http://bakingbites.com/2008/02/crustless-spinach-onion-and-feta-quiche/

Niciun comentariu: