marți, 13 ianuarie 2009

Fenicul cu miere si vin



Ingrediente:

2 bulbi fenicul,medii,curatati,scos cotorul,taiati in sferturi
1/2 cana supa legume
1/2 cana vin alb
1 1/4 lingurita miere
1 lingurita seminte mustar
2 Linguri ulei ev. masline
1 lingurita ierburi proaspete,tocate(cimbru merge bine)
sare,piper,dupa gust
1 Lingura suc portocala

Pregatire:

Cand cureti feniculul/chimen dulce,pastrezi cateva crengute pt decor.
Intr-o tigaie mare,incalzesti uleiul,pui semintele mustar.Cand incep sa crape cca 1 min,iei tigaia de pe foc.Pui fiecare bucata fenicul in tigaie cu taietura in jos,o freci sa se acopere cu ulei si seminte,cand toate sunt acoperite,le pui pe toate in aceiasi tigaie cu taietura in sus,intr-un singur strat.Torni supa si vinul,presari sare,piper ierburi tocate,picuri mierea peste fenicul.Pui capacul/folie Al,dai la foc mic 50-60 min,intorci o data dupa 1/2 ora.Scoti din cuptor cand feniculul este destul de moale sa intre furculita usor.
La sucul ramas in tigaie,pui o lingura suc portocale,aduci la fiert,apoi dai focul la mediu.Amesteci,reduci la 1/2.Iei de pe foc,torni peste bucatile fenicul.Decorezi cu ramurelele pastrate,servesti imediat.

Ies 4 portii,servesti ca garnitura.


Reteta aici:

FENNEL IN HONEY & WINE

http://straightfromthefarm.wordpress.com/2007/07/09/it-just-sounds-good-doesnt-it/

Niciun comentariu: