marți, 13 ianuarie 2009

Dulceata ardei iute algeriana



Ingrediente:

8-12 mini ardei dulci/iuti
1/4 cana muguri pin
1 1/2 cana/mai mult ulei masline
2 Linguri otet alb


Pregatire:

Faci o incizie/taietura in ardei si-i umplii cu mugurii pin.I-a incaput 8-10 in fiecare ardei.Poti inlocui cu migdale/nuci tocate.
2.Prajesti ardeii la foc f. mic in ulei ii intorci des.Iti ia cam 20 min.Vor incepe sa luceasca si capata o culoare aurie.
3.Ii pui in borcan sterilizat,ii acoperi cu ulei,daca nu e suficient ulei il adaugi pe cel de la ardei.
4.Adaugi cca 2 linguri otet.
5.Inchizi borcanul si lasi la temp. camerei,cateva zile inainte sa servesti.Presari ierburi proaspete,cum ar fi patrunjel,coriandru,felii lamaie deasupra/cum doresti.

Reteta aici:

Felfel, Algerian Pepper Confit, Poivron Confit

http://www.chefzadi.com/2005/09/felfel_pepper_c.html#more

Niciun comentariu: