marți, 13 ianuarie 2009

Paine de dovleac



Ingrediente:

Pt Maia:
150 g faina de paine
100 g faina simpla
170 g apa
1 1/4 lingurita drojdie instant

Pt Aluat:

50 g faina de paine
4 Linguri faina grau
40 g apa
40 g zahar pudra
1 1/2 Lingura lapte praf
1 1/2 Lingura faina de soia
1/4 lingurita sare
30 g ulei porumb

Putina faina pt pudrat
putin unt pt uns forma

Umplutura:(ies cca 80 g pasta dovleac)

120 g piure dovleac
2 Linguri lapte praf

Pregatire:

1.Pui ingredientele pt maia in bolul mixerului si le amesteci cu carligele de aluat,la vit mica.Maresti viteza la mediu,bati aluatul pana nu se mai lipeste de marginile bolului.Formezi o mingie din aluat,acoperi bolul si lasi 90 min.
2.In acelasi timp prepari pasta de dovleac.Pui in tigaie piureul de dovleac si-l lasi sa scada,amesteci la foc mic,adaugi laptele sa obtii o compozitie uscata.Racesti si imparti in 5 parti.Dai la congelator.
3.Dupa 90 min,pui maiaua in bolul mixerului,adaugi ingredientele pt aluat,fara ulei si sare.Bati la viteza medie,adaugi treptat ingredientele pt aluat in portii mici,sa se incorporeze bine.Adaugi sarea si uleiul lent,obtii un aluat elastic.
4.Transferi aluatul pe suprafata pudrata cu faina,formezi o mingie si lasi 10 min,aluatul va fi destul de lipicios,deci ori dai cu faina/ulei pe maini.Cantaresti 5 buc de aluat de 50 g.Rulezi restul(ca o rulada) si-l transferi in forma unsa,lasi la crescut 45 min,pana se dubleaza.
5.Rulezi portia de 50 g aluat in dreptunghi,ungi cu pasta de dovleac.Ungi cu apa o latura a aluatului si rulezi in spirala,pui in tava unsa,lasi la crescut 45 min/pana se dubleaza.Cu varful unei foarfece muiat in apa tai la exterior aluatul,apesi fiecare petala in jos.
6.Ungi aluatul cu lapte,presari seminte de dovleac,coci la 170*C, 15 min.Coci rulada la 170*C,30 MIN.


Reteta aici:

Pumpkin Bread

http://allthatmatters2rei.blogspot.com/2008/03/pumpkin-bread.html

Niciun comentariu: