marți, 13 ianuarie 2009

Inghetata salvie




Ingrediente pt 1 litru:

2 cani smantana grasa/heavy cream
2 cani smantana degresata/half-and-half
1/3 cana salvie tocata
4 fasii coaja lamaie 5/1cm
9 galbenusuri
3/4 cana zahar tos
1/4 lingurita sare


Pregatire:

Incalzesti usor cele 2 feluri smantana,salvia,coaja lamaie,la foc moderat.Aduci la fiert,dar nu fierbi.Iei de pe foc,acoperi si lasi cca 1 ora,sa elibereze aroma.Cand aroma este puternica,strecori in alt vas curat si incalzesti putin.
Bati galbenusurile si zaharul in bol mare.Amesteci repede si torni putin din crema calda-temperezi,apoi torni crema cu ou iar in cratita,gatesti la foc moderat,amesteci constant,pana acopera spatele lingurii,cca 5 min.Fi f atenta sa nu incalzesti amestecul prea repede,sau sa dea in fiert.
Ingheti in aparatul de inghetata.Pui in vas cu capac,acoperi suprafata cu plastic si congelezi pana se intareste.


Reteta aici:

Sage Ice Cream

http://pastrystudio.blogspot.com/2008_09_01_archive.html

Niciun comentariu: