miercuri, 14 ianuarie 2009

Paste cu sunca si pastarnac



Pt Aluat:

2 cani faina de paine(nerafinata)
1,5 cana gris
2 oua intregi+3 galbenusuri
1-2 Linguri piper negru macinat proaspat

Pt. Sos:

113 g sunca
1 Lingura unt
2 Linguri ulei masline
227 g pastarnac,injumatatit,taiat de 0,6 cm
piper negru,macinat
1/4 cana patrunjel frunze

Parmezan pt servit

Pregatire:

Combini faina si grisul,faci o gropita in centru.Pui ouale si bati cu furculita bine,adaugi piperul,bati pana se incorporeaza o parte din faina.Continui pana aluatul este tare si nu foarte lipicios.Formezi o mingie,framanti pana aluatul este moale.Infoliezi si lasi la odihna cel putin 20 min.9il poti face si cu mixerul).
Dupa ce aluatul s-a odihnit,il intinzi in foi subtiri,il tai fasii.9ea seteaza aparatul pt foi la poz.6)Le asezi pe un prosop pudrat cu faina in timp ce pregatesti sosul.

Aduci la fiert o oala mare cu apa sarata.

Intr-o tigaie mare prajesti sunca pana se rumeneste,cca 10 min.Scoti sunca pe un prosop hartie,lasi deoparte.Pu untul si uleiul si pastarnacul si le sotezi la foc mare cca 5-6 min,sa fie maro-aurii.Asezonezi cu sare,piper,patrunjel si mai gatesti 1 min.
Fierbi pastele cca 2 min.Le scoti cu clestele si le pui in tigaia cu sos.Amesteci(arunci/salti-daca poti) sa se acopere,adaugi si putina apa de la fiert pastele,sa ingrosi sosul.Servesti cu parmezan ras.

Reteta aici:


Black Pepper Fettuccine with Parsnips and Pancetta

http://theitaliandish.blogspot.com/2008/10/black-pepper-fettuccine-with-parsnips.html

Niciun comentariu: