sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Negrese cu branza



Ingrediente:

Pt negrese:

100 g ciocolata neandulcita
110 g unt
200 g zahar
2 oua
2 Linguri lapte
1/4 lingurita esenta vanilie
120 g faina,cernuta
80 g nuci,tocate

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 180*C.Ungi si pudrezi cu faina forma(22cm-de tort sau 17/17 cm).
2.In bolul mixerului,incalzesti impreuna untul si ciocolata,dai 2 min la microunde/pe baie apa,pana se topeste.Amesteci bine.
3.Torni peste ele: zaharul,ouale,laptele si vanilia.Bati pana se topeste zaharul.
4.Adaugi faina cu nucile,amesteci sa se combine.
5.Torni in tava,coci 10-15 min.


Pt umplutura branza/Cheesecake:

Ingrediente(22cm-de tort sau 17/17 cm):

450 g crema branza
3/4 cana zahar alb
1/2 cana lapte
2 oua
1/2 cana smantana fermentata/sour cream
1/2 Lingura extract vanilie
2 Linguri faina prajituri,cernuta


Pregatire:

1.Intr-un bol mare,freci crema zaharul si branza.Adaugi laptele,apoi ouale,unul cate unul,amesteci sa se incorporeze.Adaugi smantana,vanilia si faina,bati pana se omogenizeaza.Torni in forma cu negresa.
2.Infasori fundul tavii cu folie Al,daca e nevoie,dai cuptorul la 175*C si coci pe baie apa 1 ora.
3.Inchizi cuptorul,lasi prajitura sa se raceasca in el,cu usa intredeschisa.Racesti in frigider pana servesti.
Daca vrei sa faci un desen pe deasupra,opresti 1/4 cana amestec de branza si pui aroma dorita/culoarea.Cu ajutorul unui cornet,desenezi deasupra di folosind o scobitoare faci spirale,etc.

Reteta aici:

Brownie Cheesecake

http://mykitch3n.blogspot.com/2008/12/brownie-cheesecake.html

Niciun comentariu: