sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Prajitura cu trei feluri ciocolata




Ingrediente pt 36 buc:

Pt aluat:

1/2 cana ciocolata alba,topita
1/2 cana ciocolata neagra,topita
1/2 cana ciocolata lapte,topita
1/2 cana faina
1 lingurita bicarbonat sodiu
1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
1 cana unt,moale
1 1/2 cana zahar alb
3 oua
1 cana lapte batut
1/2 cana apa calda

Pt Glazura:

1/4 cana gem caise
1/2 cana ciocolata neagra,tocata
2 Linguri smantana grasa/heavy cream
280 g martipan
zahar pudra,pt presarat
1/2 cana glazura alba-optional
1/2 cana glazura ciocolata-optional
bomboane M&M

3 tavi patrate de 22cm


Pregatire:

1.Asezi fiecare fel de ciocolata in boluri separate.Dai fiecare bol la microunde cca 30 sec,pana se topeste ciocolata,lasi deoparte.
2.Combini faina,praful copt,bicarbonatul,sarea,lasi deoparte.
3.Freci crema untul si zaharul.Adaugi ouale,unul cate unul,bati bine dupa fiecare.Alternezi parti mici din amestecul faina si lapte,pana se incorporeaza.La sfarsit adaugi apa calda.
4.Imparti aluatul in egal in bolurile cu ciocolata,amesteci.Torni (separat aluatul) in tavile pregatite.Coci la 175*C,in cuptorul preancalzit,20 min.Racesti complet.
5.Intinzi gemul caise deasupra celor trei blaturi,pui unul peste altul.Intinzi martipanul pe suprafata pudrata cu zahar,intr-un patrat de 22cm si-l asezi deasupra prajiturii.Tai prajitura in jumatate.
6.Topesti ciocolata ramasa- 1/2 cana,cu smantana.Intinzi pe o 1/2 din prajitura,lasi sa se intareasca.Tai ambele prajituri in bucati de 2/5cm.Decorezi deasupra cu bomboane ciocolata si linii de glazura alba.
Sfat pt a decora cu glazura prajiturile:pui glazura in punga plastic,dai 15 sec la microunde/pana are consistenta smantanii grase/heavy,tai un colt si decorezi.


Reteta aici:

triple chocolate petit fours

http://www.brightideas.com/bright_idea.aspx?ID=267

Niciun comentariu: