sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Mancare cu sunca si sparanghel



Ingrediente pt 6 portii/6 cani:

30 g paine alba/1 felie
3 3/4 cana taitei mari de ou nefierti
2 1/2 cani sparanghel feliat
1/4 cana faina
1/2 lingurita cimbru uscat
1/4 lingurita sare
1/8 lingurita piper
1 cana lapte
1 cana supa pui,putin sarata
1 Lingura unt
3/4 cana ceapa,fin tocata
1 Lingura suc lamaie,proaspat
1 1/2 cana sunca,cuburi,cca 225 g
1/4 cana patrunjel tocat
2 Linguri parmezan ras proaspat

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 230*C.
Pui in robot painea si mixezi de 10 ori pana obtii firimituri,masori sa ai 1/2 cana.
Fierbi pastele in apa fiarta 7 min,fara sare si grasime.Adaugi sparanghelul si fierbi 1 min.Scurgi.
Pui in cana de masurat faina delicat,nivelezi cu un cutit.Pui faina,cimbru,sarea,piperul intr-un bol mediu;treptat adaugi laptele si supa,amesteci repede, pana sunt bine amestecate.
Topesti untul intr-o oala medie la foc mediu-mare.Adaugi ceapa;o sotezi 4 min.Adaugi amestecul de lapte;fierbi pana se ingroasa,cca 4 min,amesteci constant.Iei de pe foc,torni sucul.Combini:amestecul de paste,amestecul de lapte,sunca,patrunjelul,torni intr-o caserola de 2 litri,presari firimiturile paine si branza.
Coci la 230*C,10min sau pana umplutura face bule si se aureste deasupra.

Reteta si info nutritional aici:

Asparagus-and-Ham Casserole

http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=226485&top5=yes

Niciun comentariu: