sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Supa frantuzeasca de linte



Ingrediente:

1 Lingura unt
2 Linguri ulei masline
1 ceapa rosie/alba,tocata
5 salote-cepe mari,tocate
1 lingurita chimen macinat
o mana cimbru frunze,tocate
o mana maghiran,tocat
1/2 lingurita cimbru uscat
2 frunze dafin
8 morcovi,cuburi
6 tije telina,tocate
6 catei usturoi,feliati
sare si piper proaspat macinat
3 Linguri pasta tomate
4 litri supa pui/legume
450 g linte verde
2 Linguri vin rosu/1 Lingura otet vin rosu


Pregatire:

Incalzesti uleiul intr-o oala mare.Adaugi ceapa,salotele,chimenul,cimbru,maghiranul,dafinul,1 lingura sare si putin mai mult piper.
Adaugi telina,morcov,usturoi.Gatesti inca 10 min,pana se inmoaie.Adaugi pasta tomate,supa,lintea.Aduci la fiert,acoperi,iei de pe foc si lasi sa stea 20 min(acest lucru ajuta sa se gateasca uniform).Repui pe foc mic,partial acoperit,pana lintea se inmoaie9nu terciuieste) cca 40 min.Opresti focul,pui vinul/otetul.
Servesti calda cu paine crocanta si salata verde.


Reteta aici:

French Lentil Soup

http://papayamessiah.livejournal.com/10973.html

Niciun comentariu: