sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Mancare cu schinduf si mazare-pt calciu



O combinatie gustoasa de frunze schinduf(Trigonella Foenum-graecum) si mazare verde,plina de fier;este o modalitate buna de a adauga schinduf in dieta celor care consuma legume cu frunze verzi.(CHINEZII SPUNEAU DESPRE SCHINDUF CA ESTE PLANTA TINETETII VESNICE)

INGREDIENTE 6 PORTII:

3 cani(de ceai)frunze schinduf
1/2 lingurita seminte chimen
1 ceapa,tocata
2 rosii mari
1 cana(de ceai)mazare fiarta
1 cana(de ceai) lapte
1 praf zahar
3 Linguri ulei
sare,dupa gust


Pt pasta macinata:

1 ceapa
4 chilli verzi
2,5 cm bucata ghimbir
3 catei usturoi
2 lingurite alune caju
2 lingurite seminte mac

Pt prajit usor si facut pudra:

2 bete mici scortisoara
4 cuisoare
2 cardamom
4 boabe piper
2 lingurite seminte chimen



Pregatire:

1.Speli frunzele schinduf,pui 1/2 lingurita sare,lasi 15 min,scurgi apa.
2.Pui in apa fiarta rosiile lasi 10 min,le scoti,pasezi.
3.Incalzesti 2 linguri ulei,adaugi semintele chimen,le prajesti pana plesnesc.Adaugi schinduful,gatesti 3-4 min,iei de pe foc(lasi deoparte).
4.Adaugi 1 lingura ulei si incalzesti din nou(in tigaie).Adaugi ceapa si prajesti pana e aurie.
5.Adaugi- pasta(vezi ingredientele)- si prajesti 1 min.Adaugi piureul rosii,praful Masala si prajesti iar.Adaugi mazarea,schinduful,zaharul,sarea si putina apa si gatesti cateva min.
6.Servesti fierbinte.

Reteta aici:

Methi Mutter Malai

http://sweety-mykitchen.blogspot.com/2008/07/methi-mutter-malai.html



INFO SCHINDUF:
http://www.formula-as.ro/2007/758/medicina-naturista-25/schinduful-7761

Niciun comentariu: