sâmbătă, 17 ianuarie 2009
Delicii cu lamaie
Ingrediente:
Pt baza:
6 oua proaspete
100 g faina
100 g amidon
160 g zahar
zahar vanilat
coaja unei lamai,netratate
Pt sirop:
1/2 litru apa
200 g zahar
coaja unei lamai
Pt crema lamaie:
6 galbenusuri
100 g zahar
75 g faina
750 g lapte
coaja de la 3 lamai
750 g smantana dulce/crema di latte
coji glasate
apa, zahar,cat e nevoie
Pregatire:
Pt. baza:bati bine ouale cu zaharul,adaugi faina si amidonul cernute,umplii formele(semicirculare) unse cu unt si pudrate cu faina,lasi 1 cm pana sus.
Coci 20 min la 160*C.
Pt. sirop:fierbi apa cu zaharul,coaja lamaie,pana reduci la 1/3.
Pt. crema lamaie:bati bine ouale ,zaharul,adaugi faina,diluezi treptat cu laptele cald aromatizat cu coaja lamailor.Crema ingrosata,o lasi la racit.Bati smantana si pui 1/2 in crema de lamaie.
Tai la baza (cupolele de aluat) si scobesti interiorul si-l umplii cu crema lamaie,inchizi cu miezul scos si pui pe platou.
Amesteci crema ramasa cu restul de frisca si coaja lamaie rasa.Torni crema peste prajiturele,decorezi cu moturi de frisca si coji zaharisite.
Pt. cojile zaharisite:
Tai julien cojile lamailor,le fierbi de trei ori,schimband apa.A treia oara,le scoti le cantaresti,le pui in tigaie cu o cantitate egala de apa si zahar.Fierbi si reduci sa ai un sirop,le scoti ,lasi sa se usuce si le treci prin zahar tos.
Reteta aici:
Delizie al limone
http://www.universocucina.com/forum/topic1046.html
Etichete:
biscuiti,
Condimente,
Desert,
fructe confiate,
Ianuarie 2009,
lamaie,
sarbatori,
smantana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu