sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Delicii cu cafea




Ingrediente:

Pt cupolele din pandispan:

150 g faina
150 g zahar
4 oua,la temp. camerei
1 plic vanilie/ 1 lingurita extract vanilie

Bati ouale cu zaharul spuma,le bati de la viteza mica la mare sa obtii o spuma groasa,cca 10-12 min.Amesteci delicat faina,4 lingurite din cand in cand,cu lingura lemn.Torni in forma semicirculara de 10 cm diametru si coci 10-20 min la 180*C(cuptor convectie).

Bezeaua cafea:

2 albusuri
1/2 cana(100 g)zahar
2 lingurite cafea macinata

Amesteci zaharul cu cafeaua.Bati albusurile tare si adaugi treptat zaharulobtii o bezea moale,pui bezeaua in cornet cu varful mic rotund si pe hartie copt,formezi cercuri,cu diametrul egal cu pandispanul.Faci spirale in interiorul cercului.Coci la 80*C,pana se intaresc,cand le bati suna a gol.

Crema cafea:

2 1/2 cani(625 ml)lapte
1/3 cana(50 ml)faina
1/2 cana+1 lingurita zahar(120 g)
4 galbenusuri
3 lingurite(20g)boabe cafea
1 pastaie vanilie


In oala pui laptele,boabele cafea si vanilia taiata in 3-4 bucati.Incalzesti amestecul,lasi sa fiarba si reduci la 500 ml(2 cani).Filtrezi si lasi 10 min.
Intr-un bol amesteci zaharul,faina si galbenusurile.Bati constant si torni laptele cald.Repui pe foc si fierbi 2-3 min,lasi la racit,amesteci din cand in cand.

Aranjezi prajiturelele:

1/4 cana cafea
1/4 cana lichior cafea
1 cana(250 ml)smantana grasa/Heavy Cream
1 lingurita zahar pudra

Tai la baza si scoti miezul din fiecare cupola de pandispan,sa obtii un bol de pandispan.Amesteci parti egale de cafea si lichior,cu o pensula ungi in interior cupolele.Bati frisca si adaugi zaharul.Diluezi crema patiserie cu o lingura lichior si amesteci delicat in frisca batuta:amestecul trebuie sa fie destul de gros sa nu curga.Umplii golurile cupolelor si inchizi cu o spirala de bezea.
Aranjezi prajiturelele pe platou,le ungi si pe dinafara cu amestec de cafea si lichior(pandispanul).Diluezi umplutura cu lichior.Rezulta o crema cafea fluida nu lichida/o glazura.Pui un pic crema cafea peste cupole si o lasi sa acopere toata suprafata.Decorezi cu o boaba cafea,lasi la frigider cel putin 2 ore inainte de servit.

Reteta aici:

Delizie al Caffè

http://lospaziodistaximo.blogspot.com/2005/08/shf-11-delizie-al-caff-english-version.html

Niciun comentariu: