sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Galuste cu caise




Ingrediente pt 6 portii:

Pt aluat:

3 galbenusuri
3 albusuri
120 g unt
150 g gris fin(fine semolina)
150 g faina
500 g branza dulce 20% grasime
1 pastaie vanilie(semintele)
1 praf sare
4 cl lichior caise(si 2 Linguri pt fiert cu apa)


Pt umplutura:

12 caise mici coapte
12 migdale,intregi,decojite si prajite
80 g martipan,amestecat cu amaretto-biscuiti

Pt pesmetul cu unt:

150 g unt
60 g zahar
20 g zahar vanilat
300 g pesmet
scortisoara
zahar pudra,pt presarat

Pregatire:


Pt galuste:bati untul pana se umfla.Intai adaugi galbenusurile,apoi treptat pui grisul,albusurile,vanilia si sarea.Alternativ adaugi faina si branza,amesteci pana se omogenizeaza si se formeaza aluatul.Faci un sul il infasori in plastic si lasi la crescut cca 1 ora.
Scoti samburii caiselor fara sa le tai si in locul lor introduci cate o migdala invelita in martipan.Tai aluatul in 12 felii,le turtesti putin.Asezi o caisa pe fiecare bucata si infasori fructul in aluat,sa obtii mici galuste.
Fierbi apa intr-o oala mare cu putina sare,zahar si lichior.Pui galustile,le intorci si le fierbi 20 min la foc mic.In acelasi timp incalzesti untul in tigaie,pui zaharul,vanilia si pesmetul,la foc mic,pana se aureste,amesteci des.Adaugi putina scortisoara-optional.Scoti galustile,le scurgi bine si le treci prin pesmet.Pt servit presari restul de pesmet peste ele si zaharul pudra.Servesti repede,cat sunt inca fierbinti.


Reteta aici:

Apricot dumplings from the wachau á la Sacher

http://www.ichkoche.at/Apricot-dumplings-from-the-wachau-la-Sacher/rezepte/detail/html/111631

Niciun comentariu: