marți, 13 ianuarie 2009
Cornulete pt ceai cu caise
Ingrediente pt 24 buc:
1 1/4 cana faina
6 Linguri zahar
1/8 lingurita sare
113 g crema branza
1/2 cana unt rece,cuburi
1 Lingura smantana(fermentata)
Umplutura:
1 1/4 cana caise uscate,tocate
1/2 cana zahar
5 Linguri suc portocala
Glazura:
1 cana zahar pudra
4 lingurite apa
Pregatire:
Combini faina, sarea si zaharul.Adaugi branza si untul pana amestecul devine faramicios.Adaugi smantana,amesteci cu furculita,pana aluatul se aduna intr-o mingie.Acoperi si refrigerezi cel putin 1 ora.
Intr-o oala mare,combini ingred. pt umplutura;aduci la fiert.Reduci focul,acoperi si fierbi 10 min.Iei capacul,fierbi la foc mic 7-9 min/mai mult,pana aproape tot lichidul e absorbit,amesteci ocazional.Racesti.
Imparti aluatul in 1/2 .Pe suprafata infainata,intinzi un patrat de 25 cm,tai patrate de 5 cm.Pui cca 1/2 lingurita umplutura,in centrul fiecarui patrat.Aduci 2 colturi opuse in centru patratului,presezi/ciupesti sa se lipeasca bine.
Asezi pe hartie copt unsa.Dai la cuptor 18-20 min,la 163*C,pana se rumenesc usor pe margine.Scoti pe gratar,la racit.Combini ingred.pt glazura;presari desupra cornuletelor reci.
Reteta aici:
Apricot Tea Cookies
http://tasteofhome.com/Recipes/Apricot-Tea-Cookies
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu