sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Bomboane migdale




Ingrediente pt 3 duzini:

Pt. biscuiti:

1 1/2 cana faina
1/2 cana unt/margarina,moale
1/3 cana zahar
2 Linguri lapte
1/2 lingurita vanilie
225 g pasta migdale/martipan


Pt glazura migdale:


1 cana zahar pudra
1/2 lingurita extract migdale
4-5 lingurite lapte

Pt decor zahar tos colorat

Pregatire:

Incalzesti cuptorul la 190*C.Intr-un bol mare,amesteci faina untul 1/3 cana zahar pudra,2 linguri lapte,vanilia,la viteza medie,cu mixeul.Tai martipanul in felii de 1 cm,il tai pe fiecare bucata in patru.Formezi o bila de 2,5 cm de aluat,o imbraci in martipan,o pui pe hartie copt neunsa,lasi 2,5 cm intre ele.Coci 10-12 min,sau pana la baza sunt maro aurii.le pui pe gratar sarma la racit.Racesti complet,cca 30 min.Intr-un bol mixezi ingredientele pt glazura,pana se omogenizeaza.Torni peste biscuiti,presari zaharul colorat.

Reteta aici:

Almond Bonbons
http://food.ivillage.com/recipefinder/display/0,,9z2x7fnb,00.html

Niciun comentariu: