sâmbătă, 17 ianuarie 2009
Cupe din ciocolata cu zmeura
Din aceasta reteta faci:o prajitura mare,12 tarte sau 40 mini cupe ciocolata.
Pt mini cupe:
hartii/cupe bomboane(4 cm in diametru,peste 3 cm adancime)
250 g ciocolata neagra fina
o pensula/perie pt glazura
Pt Umplutura:
250 g ciocolata fina neagra
2 galbenusuri
lichior-ce preferi
300 ml smantana frisca,batuta
Pt Garnitura:
150 ml smantana frisca
2 lingurite zahar
lichior-ce preferi
ciocolata rasa
zmeura intreaga
Pregatire:
1.Daca faci o prajitura sau tarte,pregatesti aluatul de patiserie preferat sau crusta de biscuiti,o coci.
Daca faci mini cupe ciocolata,iti trebuie ceva timp,dar sunt minunate si merita efortul!
-topesti ciocolata
-topni ciocolata topita in formele de bomboane,umplii fiecare cupa cca 1/3
-intinzi cu pensula ciocolata sa acopere toata suprafata uniform
-refrigerezi pana se intareste,cca 20 min
-scoti cu grija din forme si asezi cupele de ciocolata vertical pe farfuria servire.
2.Faci umplutura:
-topesti ciocolata
-amesteci in ea galbenusul si lichiorul(cca 1 lingura lichior ,dar nu e rau daca esti un pic mai generos)
-adaugi frisca
-umplii cupele de ciocolata
-refrigerezi pana se stabilizeaza
3.Garnisesti:
-bati frisca,amesteci cu zaharul si lichiorul
-pui deasupra fiecarei cupe/tarta/prajitura
-presari ciocolata rasa
pui zmeura easupra(1 in fiecare mini cupa.faci un inel sau un desen dragut,la cele mari)
Reteta aici:
Chocolate Raspberry Truffle Cups
http://polyphagousdragon.blogspot.com/2007/07/chocolate-raspberry-truffle-cups.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu