sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Cupe din ciocolata cu zmeura



Din aceasta reteta faci:o prajitura mare,12 tarte sau 40 mini cupe ciocolata.


Pt mini cupe:

hartii/cupe bomboane(4 cm in diametru,peste 3 cm adancime)
250 g ciocolata neagra fina
o pensula/perie pt glazura

Pt Umplutura:

250 g ciocolata fina neagra
2 galbenusuri
lichior-ce preferi
300 ml smantana frisca,batuta

Pt Garnitura:

150 ml smantana frisca
2 lingurite zahar
lichior-ce preferi
ciocolata rasa
zmeura intreaga


Pregatire:

1.Daca faci o prajitura sau tarte,pregatesti aluatul de patiserie preferat sau crusta de biscuiti,o coci.
Daca faci mini cupe ciocolata,iti trebuie ceva timp,dar sunt minunate si merita efortul!

-topesti ciocolata
-topni ciocolata topita in formele de bomboane,umplii fiecare cupa cca 1/3
-intinzi cu pensula ciocolata sa acopere toata suprafata uniform
-refrigerezi pana se intareste,cca 20 min
-scoti cu grija din forme si asezi cupele de ciocolata vertical pe farfuria servire.

2.Faci umplutura:

-topesti ciocolata
-amesteci in ea galbenusul si lichiorul(cca 1 lingura lichior ,dar nu e rau daca esti un pic mai generos)
-adaugi frisca
-umplii cupele de ciocolata
-refrigerezi pana se stabilizeaza


3.Garnisesti:

-bati frisca,amesteci cu zaharul si lichiorul
-pui deasupra fiecarei cupe/tarta/prajitura
-presari ciocolata rasa
pui zmeura easupra(1 in fiecare mini cupa.faci un inel sau un desen dragut,la cele mari)

Reteta aici:

Chocolate Raspberry Truffle Cups

http://polyphagousdragon.blogspot.com/2007/07/chocolate-raspberry-truffle-cups.html

Niciun comentariu: