joi, 15 ianuarie 2009

Bautura din ghimbir




Ingrediente:

1 1/2 Lingura ghimbir ras
1 lamaie
1 cana zahar
1/4 lingurita drojdie
apa rece
o sticla curata de 2 litri

Pregatire:

1.Storci lamaia,lasi deoparte.
2.Torni zaharul in sticla.
3.Pui drojdia in sticla.Agiti sticla sa se amestece zaharul si drojdia.
4.Pui ghimbirul si sucul lamaie in sticla.
5.Umplii sticla cca un sfert cu apa rece,agiti bine,pana se dizolva zaharul si drojdia.
6.Umplii sticla cu apa nu pana sus,lasi 2,5 cm spatiu,pana la capac.
7.Lasi sticla in loc cald 2-3 zile,sau pana cat de gazoasa doresti sa fie.Apoi racesti in frigider.Il fittrezi inainte sa bei.

Atentie:

Daca lasi sticla la caldura prea mult timp,poate exploda.Poti adapta dupa gustul tau cantitatea de ghimbir,lamaie si zahar.

Reteta aici:


How to Make Ginger Ale at Home for 61 Cents
http://www.epicurious.com/articlesguides/blogs/editor/2008/07/how-to-make-gin.html

Niciun comentariu: