sâmbătă, 17 ianuarie 2009
Stir-Fry de ciuperci cu boboci de crin
Ingrediente:
200 g boboci crin
100 g ciuperci cafenii
2 catei usturoi
cca 2 Linguri ulei
sos soia/Tamari,dupa gust
sos stridii/Oyster,dupa gust
Pregatire:
1.Speli bobocii,sub apa curenta.Ii usuci.Cureti ciupercile cu perie moale sau hartie bucatarie.Tai ciupercile felii de 1-2 cm.Lasi deoparte.
2.Incalzesti tigaia/wok,pana e f. fierbinte.Pui uleiul.Adaugi usturoiul,il prajesti pana dezvolta aroma,dar nu se face maro.
3.Adaugi ciupercile,amesteci repede,in acest stadiu mai poti adauga ulei,daca simti ca e prea uscat.
4.Adaugi bobocii,nu amesteca prea mult pt ca sunt fragili si in loc sa-i ai intregi se rup.
5.Pui cateva picaturi de sos soia si stridii,dupa gust,lasi putin in wok,apoi servesti.
Poti pune putin ulei susan in wok,inainte sa-i pui pe farfurie.Poti scoate usturoiul,si adauga cateva felii ceapa.Daca nu ai boboci crin ii inlocuiesti cu orice leguma preferi,poti pune ardei iute/gras.
Reteta aici:
Stir-Fry Eryngii Mushroom & Lily Buds
http://pixen.wordpress.com/2008/04/11/eryngii-mushrooms/
Etichete:
Aperitiv,
boboci crin,
ciuperci,
Condimente,
De Post,
Mancare,
sos soia,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu