sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Salata linte frantuzeasca



Ingrediente pt 5 cani:

Pt linte:

250 g linte verde
1 lingurita sare
1 frunza dafin
apa, sa o acopere

1.Intr-o oala mare,inmoi lintea,1 ora,acoperita cu apa si sare.
2.Aduci la fiert,micsorezi focul si fierbi la foc mic,neacoperit cca 15 min.
3.Scurgi,intinzi pe o tava sa se raceasca si combini ingred. pt salata.

Pt vinegreta:



1/4 cana mustar picant
3 Linguri otet alb
1/2 cana ulei masline
sare si piper,dupa gust
1 praf sare-optional

1.Amesteci mustarul si otetul.
2.Adaugi uleiul ,bati sa se omogenizeze.
3.Asezonezi dupa gust,cu sare,piper si un praf zahar,dupa gust.

Salata:

1.Amesteci lintea rece intr-un bol mare cu vinegreta.Asezonezi cu sare,piper,dupa gust.
2.Adaugi in plus orice doresti.
1/2- 1 cana ierburi tocate(patrunjel,menta,coriandru,sau combinatia lor)
2-3 felii sunca afumata,tocata
1/4-1/2 cana coacaze/stafide inmuiate in apa fierbinte 20 min.
2 cepe salote,feliate fin pe diagonala


Este o sursa de proteine si fibre!


Reteta aici:

Basic French Lentil Salad

http://www.missginsu.com/2008/06/recession-proof-recipes-french-lentil.html

Niciun comentariu: