sâmbătă, 17 ianuarie 2009
Salata linte frantuzeasca
Ingrediente pt 5 cani:
Pt linte:
250 g linte verde
1 lingurita sare
1 frunza dafin
apa, sa o acopere
1.Intr-o oala mare,inmoi lintea,1 ora,acoperita cu apa si sare.
2.Aduci la fiert,micsorezi focul si fierbi la foc mic,neacoperit cca 15 min.
3.Scurgi,intinzi pe o tava sa se raceasca si combini ingred. pt salata.
Pt vinegreta:
1/4 cana mustar picant
3 Linguri otet alb
1/2 cana ulei masline
sare si piper,dupa gust
1 praf sare-optional
1.Amesteci mustarul si otetul.
2.Adaugi uleiul ,bati sa se omogenizeze.
3.Asezonezi dupa gust,cu sare,piper si un praf zahar,dupa gust.
Salata:
1.Amesteci lintea rece intr-un bol mare cu vinegreta.Asezonezi cu sare,piper,dupa gust.
2.Adaugi in plus orice doresti.
1/2- 1 cana ierburi tocate(patrunjel,menta,coriandru,sau combinatia lor)
2-3 felii sunca afumata,tocata
1/4-1/2 cana coacaze/stafide inmuiate in apa fierbinte 20 min.
2 cepe salote,feliate fin pe diagonala
Este o sursa de proteine si fibre!
Reteta aici:
Basic French Lentil Salad
http://www.missginsu.com/2008/06/recession-proof-recipes-french-lentil.html
Etichete:
Condimente,
frunze coriandru,
Ianuarie 2009,
linte,
menta,
Salate,
stafide,
sunca
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu