marți, 13 ianuarie 2009

Rulouri cu sunca si umplutura lamaie si parmezan



Ingrediente 8 portii:

50 g unt
1 ceapa medie,fin tocata
1 tija telina,fin tocata
1 praz,cca 200 g ,fin feliat
frunzele de la 2 crengute rozmarin,fin tocate,+crengute mici
175 g firimituri paine alba/pesmet
75 g parmezan ras fin
coaja rasa fin de la o lamaie mica
3 Linguri patrunjel tocat
1 ou mediu,batut
16 felii subtiri sunca afumata,


Pregatire:

1.Topesti untul la foc peste mediu.Adaugi ceapa si telina,le calesti pana se inmoaie,nu rumeneste,amesteci ocazional.Adaugi prazul si rozmarinul fin tocat,mai gatesti inca 3 min.Transferi in bolul mixerului,lasi la racit.
2.Adaugi pesmetul/firimiturile,parmezanul,coaja lamaie,patrunjelul,uramat de oul batut si piper macinat proaspat.
3.Imparti umplutura in 16 bucati,formezi un baton.Infasori fiecare bucata intr-o felie sunca,infigi in centru o crenguta rozmarin,sub sunca.Le asezi in tava unsa fin,acoperi si racesti pana ai nevoie.
4.Preancalzesti cuptorul la 200*C/gaz 6.Scoti folia si le coci 15 min pana sunt aurii si crocante.Lasi 5 min sa se raceasca,inainte de a le servi langa friptura curcan cu carnati italienesti si umplutura castane,garniturile lor traditionale/cum doresti.
Reteta si info nutritional aici:

Pancetta, Parmesan and lemon stuffing rolls recipe

http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/Pancetta,_Parmesan_and_lemon_stuffing_rolls_1007

Niciun comentariu: