joi, 15 ianuarie 2009

Porc cu linte




Ingrediente:

1 rasol porc,in saramura,scurs si uscat
1 bucata spata afumata
2 buchet garni
1 crenguta rozmarin
6 boabe ienupar
450 g coaste in saramura,scurse,uscate
1 carnat gros,afumat
3 1/4 cana linte verde
3 morcovi,cuburi
3 cepe,cuburi
3/4 cana vin alb sec


Pregatire:

1.Pui carnea sarata si afumata,buchetul garni,rozmarinul,ienuparul,intr-o oala mare.acoperi cu apa,aduci la fiert,micsorezi focul si fierbi cca 1 ora,la foc mic.
2.Adaugi coastele in saramura,fierbi la foc mic,inca 30 min.
3.Pui carnatii si fierbi 30 min,sau mai mult,scoti din oala,lasi deoparte.
4.Pui lintea in tigaie,pui apa,aduci la fiert,scurgi si clatesti.
5.Repui lintea in tigaie,adaugi restul buchet garni,morcovul,ceapa,vinul,acoperi cu apa.
6.Aduci la fiert,micsorezi focul,fierbi cca 30 min.
7.Scoti carnea din oala,le feliezi.
8.Scurgi amestecul linte,arunci buchetul garni.
9.Pui carnea si amestecul linte in tigaie,adaugi 2 polonice de lichid de la fiert carnea si fierbi la foc mic 15 min.Servesti fierbinte.

Reteta aici:

Classic Pork with Lentils

http://housedirt.blogspot.com/2008/05/pork-recipe-33-classic-pork-with.html

Niciun comentariu: