miercuri, 14 ianuarie 2009
Macaroane cu sos de pui
Ies 6 portii.
ingrediente:
6 litri apa
1 lingurita ulei rapita/masline
3 piepti pui,fara piele
2 lingurite pudra curry
6 ciuperci
3 cani sos gros-vezi reteta
1/2 cana sos portocala cu ghimbir-vezi reteta
3 cani paste scurte/macaroane
1 lingurita ulei masline-optional
parmezan ras,light,ras-optional
Legume :
2 cani morcovi mici/baby
brocoli,conopida,telina
Pregatire:
1.Umpli oala mare cu apa.Acoperi si aduci la fiert.
2.Incalzesti uleiul intr-o tigaie teflon mare/wok la foc mediu-mare.
3.Tai puiul bucati mici,le adaugi in tigaie treptat,in timp ce le tai.O calesti pana ce nu mai e roz,adaugi condimentele in timp ce se rumeneste carnea.
4.Speli si tai ciupercile in sfert,le adugi in tigaie.pui si sosul.Amesteci sa se amestece bine,fierbi la foc mic.
5.Pui pastele in apa fiarta.Amesteci si fierbi neacoperit,in functie de instructiuni(cca 6 min).
6.Scurgi pastele in strecuratoare sub apa fierbinte.Le pui in oala,pui putin ulei masline,daca doresti.Servesti pastele cu sos desupra sau in lateral.Presari branza.
Legume pt inmuiat in sos:
1.Clatesti legumele in strecuratoare.Aranjezi legumele pe un platou si le inmoi in sos inainte de cina.
Reteta aici:
Chicken Maria on Pasta with Veggies and Dip-Sandi Richard
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=8152
Sos portocale cu ghimbir
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2009/01/sos-portocale-cu-ghimbir.html
Sos gros
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2009/01/sos-gros.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu