sâmbătă, 17 ianuarie 2009
Lichior de oua cald
Ingrediente 6 portii:
1 ou mare,separat
50 g zahar pudra
275 ml lapte gras
142 ml smantana grasa/double cream
150 ml coniac
nucsoara rasa,pt servit
Pregatire:
1.Bati galbenusul si zaharul pana obtii o pasta omogena.
2.Incalzesti laptele,la foc mic.Bati albusul spuma,nu prea tare.
3.Incalzesti 1 min smantana,sa se ingroasa putin.Treptat adaugi peste amestecul galbenus,laptele,amesteci.Torni peste smatana,apoi albusul.Iei de pe foc si pui coniacul.Torni in pahare,cu grija sa nu faca spuma.
4.Desenezi pe o hartie copt,o inima,decupezi,asezi deasupra paharului cu lichior si razi nucsoara,repeti cu restul paharelor.Servesti cu covrigei sarati pe care ii treci prin ciocolata simpla topita,ii lasi sa se intareasca ciocolata.
Reteta aici:
Warming eggnog recipe
http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/Warming_eggnog_720
Etichete:
alcool,
Bauturi,
Condimente,
Ianuarie 2009,
nucsoara,
sarbatori,
smantana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu