joi, 15 ianuarie 2009

Friptura porc cu castane si ceapa glasate



Ingrediente 4 portii:

piper,dupa gust
300g cepe mici
600 g carne porc
2 catei usturoi
2 foi dafin
supa vegetala,cat e nevoie
60 g unt


500 g castane,fierte,curatate
2 Linguri miere
4 Linguri ulei ev. masline
1 crenguta rozmarin
sare,dupa gust
2 salote-ceapa
1 crenguta cimbru
1 mar

Pregatire:


1.Condimentezi carnea.Asezi ramura rozmarin sub carne,o legi cu sfoara.O pui in tigaie cu usturoi,cimbru,miere,dafin,sare,piper.
2.O coci 45 min,la 180*C,acoperita cu folie Al.Scoti folia,ungi cu supa calda,continui coptul inca 45 min.
3.Glasezi cepele.Elimini partea verde a cepelor.Le speli,apoi le coci sa se glaseze intr-o cratita cu 1/2 din unt si 1/2 litru supa,cca 20 min.
4.Pregatesti castanele:coci cca 15 min castanele cu cepele tocate,untul ramas si marul decojit,taiat cuburi,sare si piper.Pasezi.
5.Servire:elimini osul tai felii cca 1/2 cm,pui pe platou.Scoti usturoiul,ierburile aromatice,torni sosul de la copt.
Asezi cepele glasate langa si completezi cu piureul castane, si castanele intregi ramase.Servesti repede,decorezi,dupa dorinta,cu o crenguta cimbru.


Reteta aici:

Arrosto di maiale con castagne e cipollotti glassati

http://www.donnamoderna.com/cucinare/ricette/_singolaRicetta.html?origin=0&codRicetta=33010

Niciun comentariu: