joi, 15 ianuarie 2009

Moristi umplute cu smochine



Ingrediente:

Pt umplutura:

100 g smochine uscate,fin tocate
1-2 Linguri apa/cat e nevoie
1 Lingura zahar pudra/castor sugar

Pt biscuiti:

270 g faina simpla
150 g unt nesarat,cuburi
30 g zahar pudra(pt glazuri)/icing sugar
25 ml ulei masline
45 ml lapte
1 albus,batut
zahar pudra pt presarat(optional)


Pregatire:

1.Pt umplutura:pui smochinele in cratita cu 1 lingura apa si zahar.Aduci la fiert,gatesti la foc mic,amesteci constant,pana smochinele se inmoaie,obtii o masa lipicioasa(e posibil sa ai nevoie de apa in plus).Iei de pe foc si pui 1 lingura apa.Cand e rece pasezi in robot,sa obtii o pasta omogena.
2.Pt biscuiti:cerni faina ,in bolul robotului.Adaugi untul si mixezi de cateva
ori pana ai un amestec sfaramicios,fin.Adaugi uleiul si laptele,amesteci de cateva ori sa obtii un aluat bun.
3.Ungi suprafata de lucru cu ulei,imparti aluatul in 3 parti si intinzi fiecare parte intr-un dreptunghi de cca 3 mm gros.Imparti umplutura in 3,o intinzi pe fiecare aluat,lasi o bucata curata la margine,o ungi cu albus de ou(partea curata),rulezi pe partea lunga.Inchizi bine marginile.Usor,dar ferm,rulezi fiecare rulada,sa o faci mai subtire,refrigerezi 30 min.
4.Preancalzesti cuptorul la 160*C.Tai pe diagonala,gros de 1 cm,pui in tava unsa si le coci 10 min.Micsorezi temp. la 140*C,si mai coci 10 min.Racesti pe gratar sarma(pt a coace urmatorul lot,dai cuptorul iar la 160*C,pt 5 min, apoi continui).
5.Cand sunt reci si pt ai depozita ii pudrezi cu zahar.


Reteta aici:

Fig Swirl Biscuits

http://anhsfoodblog.blogspot.com/2007/09/swirl-with-figs.html

Niciun comentariu: